2013.01.13. 20:47, Lexi
Előljáróban annyit a főzésről-sütésről hogy én szeretem tényleg, csak az esetek többségében a főzés és én nem vagyunk egy világ. A sütés az már más tészta, de a főzés. Sütni szeretek, ha van amiből és van időm, kedvem, energiám hozzá. Most nem recepteket, hanem kedvenc lelőhelyeimet teszem fel, kicsi leírással, böngésszétek, és sütkölődjetek :)
NoSalty
Én nagyon szeretem ezt az oldalt. Na jó most újat mondtam, ha nem szeretném, nem is jeleníteném meg itt. Szóval mért is ez az egyik kedvenc oldalam? Mert nagyon sok recept van rajta, sokszor egy egész előtörténetet kapunk egy recept mellé, hogy ki hogyan fedezte fel. Aztán még van olyan funkció, ami nagyon hasznos, hogy mi van a hűtődben?. Ez egy kiváló ötlet, hiszen van olyan alkalom, egy vasárnap délután, hogy megnézek egy receptet, és látom hogy hiányzik pár hozzávaló, s már el is megy a kedvem az egész dologtól. De ha már eleve csak azok között a receptek között keresek, amihez még korlátlan mennyiségű (ejj be jó lenne) hozzávalóm van akkor az pofon egyszerű. Ja és még azt is megadhatom, hogy mim nincs. De persze nem az a lényeg, hogy minden mezőt kitöltsünk, mert elég nehéz olyan receptet találni amihez 6 hozzávaló kell, 3 meg nem. Na.
Andi konyhája
Ahogy a nevéből is sejthető, ez nem egy "receptmegosztós" oldal, ahova mindenki felteszi a kedvenceit, itt szinte csak Andi receptei vannak, de ez nem jelenti azt, hogy kevés a választék, van minden. A kommentelők hada vár, mindenki megosztja a tapasztalatait az adott étel kapcsán, hogy épp most készül hozzá, vagy már sül, ha valami nem sikerül tanácsot kér.
Istenem, hogy szeretnék egy Sajtos rolót enni. Csak odáig még sok baj van... Na majd egyszer.
Mindmegette
Ez is egy NoSalty-hoz hasonló recept gyűjtemény. De ez sem olyan egyszerű, hiszen sok-sok extra van rajta, diéták, praktikák stb.
Én nagyjából ezekből válogatok, van szakácskönyv is, csak ott nincsen kép, meg kommentáradat. De sokszor csak beírom a gugliba, hogy pogácsa, és majd választok valamit.
Ahogy anyukám mondja: Ha van recept, alapanyag akkor a hülye is tud főzni. De hozzáteszem ha meg is akarja utánna enni kell egy kis gyakorlás. Magamból kiindulva, második alkalomra már jobban megy.